Доц. д-р Радослав Михайлов /вляво/ лично извадил вледенилия се във водата щраус

Шеф на зоопарк спаси щраус от удавяне

Христо Христов - сряда, 09-08-2017 - 16:54

 

7-годишен мъжки щраус, попаднал в средата на дълбок водоем със стръмни брегове беше спасен от неминуема гибел след намесата на директора на старозагорския зоопарк , доц. д-р Радослав Михайлов.

Собственикът на екзотичното пернато, фермерът Рангел Матански от Момино село, община Раковски позвънил призори в понеделник на университетския преподавател с молба за помощ.

По думите му мъжкарят,кръстен Иван от собственика на някогашната ферма за отглеждане на щрауси прескочил оградата, спринтирал из полето и преди дори някой да реагира се озовал насред водоема.

Местните жители категорично отказвали да влязат навътре защото се уплашили от крясъците на птицата и огромната й човка.

По думите до доц. Михайлов спасяването на животното продължило малко повече от час, когато най-после го извадили от водата се оказало че е било на минути преди гибелта си следствие хипотермията.

Самецът е докаран със специализиран автомобил до Стара Загора и временно е настанен в пространството, използвано за отглеждането на няколкото лами. Очаква се до няколко дни да се адаптира и да се смеси с останалите си събратя.

Доц. д-р Михайлов уточни, че имали уговорка с Рангел Матански щраусът да бъде подарен на зоопарка, но отложили акта заради жегите. Инцидентът с водната „баня“ ускорил действията. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.