Aire охранява къщата сам

Агенция Монитор - четвъртък, 21-09-2017 - 14:32

Охранителните камери, които позволяват да се наблюдава дома от телефона, са често срещани в наши дни, но колко от тях могат да летят? Представян, като по-интелигентна система за охрана на дома, Aire е въздушен робот, който може да бъде контролиран дистанционно, за да осигури картина на живо от къщата, който е покрит с мека материя отвън, за да не нарани някой, който се намира в близост.


Идеята за използване на дистанционно контролирана летяща камера, за да се следи случващото се у дома, когато няма никой, със сигурност не е лоша. Но всеки, който е управлявал дрон на закрито, знае че избягването на сблъсъци със стени, тавани и мебели е доста трудно, дори когато е пред очите, а какво остава да се управлява от разстояние, използвайки само зрителното поле на камерата.

Aire, обаче, може да се похвали с няколко удобни функции. Оборудван с четири сонарни сензора и 3D камера Aire, творението на компанията за роботика Aevena, може да засича и избягва препятствията във всяка посока. Първоначално дрона ще бъде контролиран чрез Wi-Fi от приложение за смартфон, показващо картина от първо лице, но компанията казва, че автономните режими на полет стават достъпни чрез актуализации по време на летене.

„Има известно ниво на автономия за неща като излитане, автоматично зареждане и избягване на препятствия”, казва главният изпълнителен директор на Aeven Джефри Цанг. „Имаме и режим, който позволява да се правят снимки, като се използва гласов контрол, който демонстрира някаква основна автономност. В бъдеще ще добавим функции и функционалност, използвайки актуализации от полетите, които ще позволят по-високи нива на автономия, така че да може да прави неща като патрулиране на къщата, самостоятелно. Към хардуерът може да се добавят още способности, така че няма да е необходимо да се купува ново устройство, за да се разполага с повече способности.”


Хардуерът включва 3D камера и 4K камера с нощно виждане и IMU сензори, NVIDIA Tegra суперкомпютър процесор и ARM базиран Flight Controller. Ценг казва, че дронът ще може да изпълнява някои автономни функции, като автоматично стартиране от зарядната станция, избягване на препятствия и самостоятелно зареждане, когато батерията се изтощи. от Батерията е Li-Po 2 000 mAh и предоставя време за полет от 8 минути.


Гласовият контрол, означава поддръжка на Alexa, тъй като може да се контролира чрез гласови команди като „Alexa, кажи на Aire да прмине в режим камера” и „Alexa, помоли Aire да дойде тук и да направи снимка”. Това означава, че роботът ще полети, търсейки лице и след това ще направи снимка. Цилиндричния дрон тежи 1.3 кг и е висок 35 см с дебелина 30 см.

 
Тагове:  KAireAevena

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.