2г. условно за кърджалиец, опитал да отвлече 9-годишна и да я изнасили

Ели Кру­мо­ва - неделя, 15-04-2018 - 15:45

С условна присъда се отърва млад мъж от Кърджали, който миналата година се опитал да отвлече 9-годишно момиченце пред погледите на майката и дядото на детето, за да го изнасили. Апелативният съд в Пловдив потвърди присъдата на колегите си от Кърджали, с която психично болният Н.А.Е. е признат за виновен и е осъден на 2г. условно с 5-годишен изпитателен срок.

Драмата в кърджалийския квартал „Възрожденци” станала около 15 часа на 18 март 2017г. Подсъдимият живеел в дома на леля си, която го отглеждала от раждането му. Той имал лека умствена изостаналост, заради която имал 75% решение от ТЕЛК. Въпреки психическото си заболяване учел в местно основно училище. Жертвата му на 9 г. играела на детска площадка със свои връстници, когато Н.Е. се втурнал към нея, хванал я през кръста и краката, вдигнал я на ръце и я понесъл тичешком към гаражи зад блок № 62. Момиченцето се разпищяло, започнало да вика майка си и дядо си, като след младия мъж хукнал дядото на детето. Бягайки с 9-годишната на ръце, подсъдимият се спънал и паднал до камион, паркиран на около 20 метра от детската площадка. След като се изправил, започнал да дърпа детето, но то успяло да провре крака си между гумите на камиона, за да му попречи да я издърпа. В този момент дядото се доближил до тях и Н.Е. пуснал дрехата на момиченцето и избягал към коритото на река Арда. Когато бил заловен, казал на полицаите, че отвлякъл детето, за да прави секс с него.

„Младостта на подсъдимия, направеното от него чистосърдечно самопризнание още при задържането му от полицейските органи, критичното му отношение към извършеното, липсата на противообществени прояви и не на последно место влошения му психически статус са все обстоятелства, които водят до извода, че в конкретния случай възпиращото въздействие на наказанието може да се постигне и без откъсването на подсъдимия от обществената и социалната среда, в която е живял и продължава да живее”, се мотивира съдът, за да потвърди присъдата на кърджалиеца.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.