СНИМКА PIXABAY.COM

Готвят промени при условията за подпомагане на лозарите и винарите

Агенция Монитор - петък, 04-08-2017 - 07:15

Парично обезщетение за мярката „Преструктуриране и конверсия на лозя“ да получават производители, които надлежно са поддържали площите си през последните 3 години, предхождащи изкореняването, и са подали годишни декларации за реколта - това предвижда проект за изменение на Наредбата за условията и реда за предоставяне на финансова помощ по Национална програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор за периода 2014 - 2018 г., съобщава „Агрозона”.

Когато производителите извършват изкореняване на съществуващи плододаващи лозови насаждения, без да получават финансова помощ за това, парично обезщетение за загуба на доход им се предоставя само ако са уведомили Изпълнителната агенция по лозата и виното за предстоящото изкореняване на индивидуално определени площи най-малко 7 дни преди неговото начало, е записано още в проекта на текста. ИАЛВ от своя страна предоставя на ДФ „Земеделие“ данни за лицето, което извършва изкореняването, както и индивидуализация и подробно описание на агротехническото състояние на площите, на които се извършва изкореняването.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.