Дават на съд помагачи на телефонни измамници

Иван Първанов - четвъртък, 12-10-2017 - 17:54

Районната прокуратура в Горна Оряховица  внесен в съда обвинителен акт  срещу двама помагачи на извършители на телефонни измами. Обвинението срещу Йордан Й. и Румен Ж. от Русе е  за това,че в периода от 17 февруари до 21 юли 2017 г. в Горна Оряховица като помагачи с цел да набавят за себе си имотна облага поддържали заблуждение у С. П. и Й. А., че за залавяне на телефонни измамници от полицията е необходимо да предоставят сумите от 1450 и 2000 лв. и златни накити, с  което им причинили имотна вреда на обща стойност 6658 лв.

В края на 2016 г. Йордан. Й се срещнал с неустановени по делото лица, които му предложили заедно да си набавят противозаконни доходи, посредством въвеждане на различни хора в заблуждение по телефона и получаване от тях на парични суми. Ролята на Йордан Й. била да взема  парите от пострадалите и да ги предава на извършителите. Обвиняемият се съгласил да участва в извършването на престъпленията и  споделил това на другия обвиняем, който също се включил в схемата. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.