Индийците имат интерес към IT сферата, автомобилостроенето и други отрасли.
PIXABAY.COM

Индийски компании искат да инвестират у нас

Агенция Монитор - четвъртък, 08-03-2018 - 13:21

Индийски компании искат да инвестират у нас в сферата на автомобилостроенето, IT индустрията, хранителната промишленост, селското стопанство и производството на дрехи. Това стана ясно по време на среща на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев с ръководството и членове на най-голямата бизнес организация от Индия – FICCI.

„Икономическата политика на България поставя акцент върху развитието на индустрии с висока добавена стойност като информационни технологии, автомобилната индустрия, машиностроенето, химическата и фармацевтичната промишленост, и можем да предложим добри възможности за индийски инвестиции в тези области“, посочи Александър Манолев.

Той обърна внимание и на факта, че с инвестиция в нашата страна индийските компании ще получат достъп до единия европейски пазар, а стратегическото ни географско положение ни прави атрактивни и за локация за бизнес с трети страни от Близкия и Далечния Изток.

Според него България има добра финансова и макроикономическа стабилност, благоприятен данъчен режим, квалифицирани професионалисти, както и най-ниските оперативни разходи в Европа. На срещата бе споменато, че индийски компании вече са инвестирали в България и развиват бизнеси в различни браншове като туризъм, медицина, фармация и земеделие.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.