Снимки: DroneShield

DroneGun Tactical неутрализира любопитни дронове

Агенция Монитор - сряда, 31-01-2018 - 14:07

Все повече дронове изпълват въздушното пространство, така че е съвсем естествено и пазарът за анти-дрон системи да расте. DroneShield добави нов модел към широката си гама от арсенал против дронове. DroneGun Tactical е ново преносимо оръжие за заглушаване, което разстройва повече честоти в по-компактен и преносим размер.

Дроновете може да са чудесни за фотографиране и доставка на пица, но не може рояци от тях просто да бръмчат над градовете без система за контрол на въздушното движение. Ключова част от всяка стратегия в това отношение са зоните забранени за полет. Неоторизираните дронове може да са опасни, когато летят около летища и правителствени сгради, а затворите по света съобщават за нарастващ проблем с дронове доставящи контрабанда на затворници.

Вече има творчески решения като пушка с мрежа и обучени орли, но системите на DroneShield са малко по-елегантни. DroneGun, първоначално представен през 2016 г., може да заглуши радиосигналите на въздушен нарушител от около 2 км, като Mk II бе пуснат през ноември миналата година. За да избегнете необходимостта от непрекъсната въоръжена охрана, системите DroneSentinel и DroneSentry могат да бъдат използвани за създаването на постоянен анти-дрон балон около съоръжения.

Новото оръжие DroneGun Tactical работи като другите модели на DroneGun, като изпраща заглушаващи честоти до идващите дронове, изпращайки ги обратно до точката им на излитане, което води до откриването на управляващия дрона. Също така има възможност да се обърка GPS сигнала, при което дрона ще се приземи на място, позволявайки да бъде взет за възможно съдебно разследване.

Основната разлика в сравнение с предходния модел са намалените размери на DroneGun Tactical от само 1.041 х 415 х 122 мм и тегло от 6.8 кг. Новата пушка е напълно самостоятелна, премахвайки нуждата от раница пълна с електроника.

С по-малките размери е намален и обсега на DroneGun Tactical до 1 километър, но това вероятно е достатъчно за повечето потребители. За да се компенсира това, новият модел може да заглушава по-широк диапазон от честоти, добавяйки обхватите от 433 MHz и 915 MHz към съществуващите 2.4 GHz и 5.8 GHz.

DroneGun Tactical е достъпна за покупка сега от „квалифицирани крайни потребители, където е законно.” Това означава, че вероятно само някои държавни агенции ще могат да притежават пушката.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.