Hyperloop One с маршрути в Европа

Агенция Монитор - сряда, 07-06-2017 - 13:19

Като част от глобалните си планове да въведе в употреба вакуумната система за транспорт, компанията Hyperloop One добави още девет потенциални маршрута в Европа. Новите маршрути минават през Германия, Естония - Финландия, Испания - Мароко, Корсика - Сардиния, Холандия, Полша, Шотландия - Уелс, Ливърпул - Глазгоу - Лондон - Единбург.

Представени по време на срещата на Hyperloop One, „Визия за Европа” (Vision for Europe), дължината на деветте маршрута варира от 90 до 1060 км, като включват:


- маршрут обикалящ Германия от Хамбург до Мюнхен през Берлин и Кьолн

- маршрут обикалящ Холандия

- линия в Полша, свързваща Вроцлав и Варшава

- линия от Мадрид до Танжер, която ще преминава, вероятно под Гибралтарския проток

- линия от Ливърпул до Глазгоу през Нюкасъл и Единбург

- по-директна линия от Лондон до Единбург през северозападната част на Англия

- обиколен маршрут от Кардиф до Глазгоу през Лондон от североизток

- и най-амбициозния маршрут от Хелзинки до Талин в Естония под Балтийско море.


Подобно на повечето от предишни маршрути на компанията за САЩ, Скандинавия, Индия, Русия, Обединените арабски емирства и Австралия, деветте нови не са сериозни предложения, а линии начертани на картите, на които е обърнато малко или почти никакво внимание относно инженерните, политически или икономически затруднения при изграждането на функционираща Hyperloop система.

По-скоро те представляват открит призив към инвеститори, университети, компании и правителства и са избрани от екип от компанията като най-приложими варианти за нови маршрути.

През последните години Hyperloop One разви идеята, като представи концепция за електрически пътнически вагони, които събират пътници при повикване и ги превозват до Hyperloop станция, където биват прехвърляни директно в Hyperloop капсули. При пристигане, вагони се отделят, отвеждайки пътниците директно до желаното местоположение. Въпреки това, компанията все още не разкрива дори и на най-основните инженерни въпроси, свързани с тези планове.


Hyperloop One проведе публична демонстрация на своята система през май 2016 г., като обяви, че ще извърши изпитание на изцяло готова система в пълен размер на 1000-метрово тестово съоръжение на компанията до Лас Вегас, в края на тази година.

За сега изпитателното трасе е завършено на половина, но ръководството на компанията казва, че ще има екип от 500 служители до края на годината, когато системата най-накрая ще бъде готова за изпитания.

„Hyperloop One е единствената компания в света, която е изградила напълно функциониращо трасе за изпитания на Hyperloop системата”, казва съоснователят на Hyperloop One и главен инженер Джош Гайгъл. „През последните две години екипът ни от близо 200 инженери, техници и работници разви нашата технология и изгради в пустиня в САЩ работещо тестово трасе, което доказва, че можем да изградим Hyperloop система навсякъде по света. Очакваме да покажем нашата технология и вярваме, че Европа е идеалният регион за една от първите в света Hyperloop системи.”

Тагове:  KHyperloopHyperloop-One

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.