Две двойки си казаха отново “да“ след 50 години брак в къщата на Майстора

Северина Иванова - четвъртък, 26-10-2017 - 14:43

След 50 години брак две двойки от кюстендилското село Шишковци подновиха брачните си клетви в къщата на Владимир Димитров – Майстора в населеното място. Събитието събра десетки гости, приятели, близки и роднини, а в самия ритуал по бракосъчетаването взе участие кметът на селото Климент Терзийски.

Първи подновиха брачните си клетви Иванка и Илия Йорданови, които се запознават на комсоломска бригада за вадене на картофи. Инициативата подел в свой ръце Илия. Харесал съпругата си от пръв поглед и година по-късно вече станали семейство. Сега се радват на две деца и внуци. „Пожелаваме на всеки да има нашето разбирателство. Дано дочакаме и Платинена сватба“, казват Йорданови.

В ритуала участие взеха и Васил и Боряна Василеви. „Запознахме се, когато Боряна беше едва 8-ми клас. Изчакаме от казармата и веднага се оженихме. Ето ни сега, вече поостарели, но все още заедно и обичащи се. Дано всички имат това щастие като нашето“, разказват още семейство Василеви.

Двете двойки бяха посрещнати в къщата на Майстора с питка и мед под бурните аплодисменти на всички присъстващи. Като на сватба веднага след ритуала всички гости се хванаха на традиционно българско хоро, а жените от Шишковци бяха претрупали богати трапези с различни баници, погачи и традиционния за Кюстендил – зелник.

„През 1967 г. в кметството в Шишковци са бракосъчетани 9 двойки. По различни причини сега в селото са само 2 от тях, които отпразнуваха Златна сватба“, коментира кметът на населеното място Климент Терзийски.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.