Фалшът на големия град обърква и животните
Google

Животът в града стресира дори и дивите животните

ГЕОРГИ СЛАВОВ - понеделник, 12-06-2017 - 14:26

Аномалиите засягат птиците, чайките и лисиците най-много

Животът в застроени райони има лош ефект не само върху птиците, но и върху
всички други горски обитатели, дръзнали да се преместят там, като се започне от лисиците и се стигне до комарите, съобщи в. "Дейли мейл".

„Градските птици вече имат стил "ърбан", който заради шума е с по-високи тонове и по-бърз ритъм от нормалното“, каза биологът Саймън Уот на научния фестивал в Челтнам. „Топлината през зимата примамва много видове. Заради нея гълъбите не могат да разграничават сезоните в градовете и се развъждат целогодишно. Според биолога соколите и керкенезите, които идват, за да се хранят с тях, започват да ловуват дори през нощта заради изкуственото осветление.

Градовете не са гостоприемни към лисиците. Те влизат в тях за лесна храна, но животът им там е много по-кратък - живеят 1,5 години вместо 7, защото обикновено ги блъскат автомобили.

Обитаващото Европа черноглаво коприварче, вече вместо към Мароко или Южна Испания, мигрира към Великобритания заради топлината и хранилките, които поставят хората в градините си. Това е променило самите птици - човките им са се удължили, за да взимат по-лесно ядки и семки от хранилките.

Чайките вече не са само крайморски птици. Броят им е по-голям по сметищата във вътрешността, отколкото край морето.

Променят се дори комарите и вместо животни, нападат предимно хора. Учени установиха, че в лондонското метро вече има комари, които живеят само там и се хранят единствено с човешка кръв, като избягват плъхове и мишки.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.