Арестуваната за убийство със свински опашки: Килърите са българи

Елена Анастасова - сряда, 21-06-2017 - 15:51

Задържаната сама поиска да я екстрадират в Холандия

21-годишната Красимира Костова, която бе заловена миналата седмица в Слънчев бряг, сама поиска от съда да бъде екстрадирана в Холандия. Тя декларира в съдебната зала, че е съгласна доброволно да бъде предадена на холандските власти. Българката е издирвана за жестоко убийство на 65-годишен холандец преди три месеца, който е бил завързан за стол със свински опашки и след това задушен. Младата жена продължава да твърди, че е невинна. Според показанията й, трима българи са убили холандеца. Тя не била пряк очевидец на екзекуцията, но видяла извършителите да влизат в дома на жертвата и да излизат. Казали  й да звънне на звънеца и да каже, че й е развалена колата. Красимира бе задържана по  издадена Европейска заповед за арест. 
Делото за екстрадацията на Красимира бе гледано в окръжния съд в Бургас вчера. Красимира има три дни, за да размисли и да промени решението си. По данни на холандските власти,  на 20 март 2017 г., в жилище в Кралство Холандия, е открит трупа на холандския гражданин К.Х. ван Сайк. В жилището е открит разсадник на марихуана, чиято реколта е била прясно обрана. На тиксо, навито около глезените на жертвата, е открит пръстов отпечатък на исканото лице, също и дълъг черен косъм. Същевременно на Красимира са направени снимки пред дома на жертвата от други холандски граждани, на 19 март 2017 г., ден преди убийството. На същата дата, около полунощ, свидетели са потвърдили, че три или четири лица излизат от жилището на жертвата. Описаното представлява убийство, непредумишлено убийство или квалифицирано убийство, наказуемо по чл. 289, чл. 287 или чл. 288 от НК на Кралство Холандия или кражба с употреба на сила, в следствие на което е причинена смърт. Красимира има предишна условна присъда от Окръжния съд. 
"Искрено съжалявам за смъртта на човека, но не е моя работа. Какво точно е станало не зная", заяви в кулоарите на съда 21-годишната несебърлийка. 

Според данните от аутопсията, жертвата се е задушила със зъбните си протези. Адвокатът на Красимира Благой Потеров е категоричен, че тя е невинна. "Доказано е, че Красимира е била там, но тя не е участвала в убийството. Не може да носи отговорност за други", каза защитникът.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.