Полицай на съд за чадър над наркобанда

Иван Първанов - неделя, 11-02-2018 - 11:59

Полицай от Русе се изправя пред Апелативния съд във Велико Търново по обвинение за разпъване на чадър над наркогрупа. Според акта на държавното обвинение на 16 и 17 ноември 2016 г. Ваньо Д. е разгласил информация, представляваща държавна тайна, а именно план за предстоящи действия по разследване, свързано с наркобанда. Тази секретна информация с гриф „Поверително” ченгето съобщил директно на сочения за лидер на наркобандата, като по този начин обезсмислил разследването. Освен това подсъдимият полицай изнесъл на тартора на бандата и класифицирана информация от информационните масиви на МВР, свързана с адресната регистрация на две лица и реистрация на две моторни превозни средства и данни за техните собственици. Накрая, последното обвинение срещу бившия служител на МВР е за незаконно притежаване на боеприпаси – 56 броя патрони за пистолет.

През ноември 2016 г. Окръжният съд в Русе признава Ваньо Д. за виновен и по трите повдигнати обвинения и получава 3 години ефективно лишаване от свобода. Полицаят обаче обжалва присъдата и сега делото е насрочено за разглеждане в апелативния съд в Търново.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.