Затвориха плажно заведение във Варна, заради стари храни

Добромир Радушев - вторник, 04-07-2017 - 16:02

Заведение за хранене на варненския плаж е затворено, заради открити стоки с изтекъл срок на годност, съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните.

"Нарушението е установено в края на юни, откогато заведението е затворено и не работи. Седмица след това собственикът сам решил да се откаже от дейността и пуснал кепенците за постоянно", съобщи шефката на ОДБХ-Варна, д-р Златина Димова..590 е общият брой на проверките в търговска мрежа, заведения за обществено хранене и за търговия на дребно на територията на Област Варна през юни. Извършени са и 30 инспекции по жалби и сигнали на граждани и фирми. Заради установени нарушения са издадени 86 предписания на собствениците на обекти, съставени са и 3 акта. Предписанията са основно подобряване на материално-техническата база и редовно водене на документацията, както и за спазване на разделното съхранение и обработката на храните. В резултат на проверките са възбранени 21,9 кг. хранителни продукти, като 19,4 кг. от тях са насочени за унищожаване.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.