Трубадур на олигархията повтаря като ехо опорките на Прокопиев

Агенция Монитор - петък, 22-12-2017 - 10:57

В учебникарски пример за Гьобелсова пропаганда от най-елементарно ниво се е превърнал пословичният трубадур на олигархията Евгений Дайнов. От момента, в който стана ясно, че основният му благодетел в момента – разградският бос Иво Прокопиев, сериозно го е закъсал със закона, и моментът, в който розобузият магнат ще трябва да понесе възмездието за безчинствата си наближава, Дайнов бе активиран да вие като вълк в публичното пространство. Преповтаряйки тезите на каолиновия олигарх за пленената държава, в която институциите и дори партиите работят в услуга на омразния враг на задкулисието Делян Пеевски.

Наглата лъжа беше изречена преди няколко дни и от самия Прокопиев, който даде програмно интервю пред свои грантаджийски аверки от BiT. В тв ефира той не се посвени най-нагло да излъже в ефир, че Пеевски държал институциите у нас, което е законово невъзможно, тъй като депутатът е част от законодателната власт на страната, при това не от управляващото мнозинство, а като опозиция в парламента. Принципът на ехото е добре познат още от разкритията по скандалната афера „АРГО-гейт“. Задейства се някой от псевдоекспертите на задкулисието, който трябва да обикаля от сутрин до мрак по тв студиа и страниците на олигархичните издания и реди като молитва опорните точки на господарите си. Останалите звена от фабриката за фалшиви новини пък са в очакване и на секундата прихващат поредната медийна изява на своя шаман и я мултиплицират помежду си. Тъй като целта е да бъдат „ударени“ „лошите“, какво говори псевдоекспертът няма никакво значение, стига да съдържа в посланието си тезата, че Прокопиев и аверите му олигарси са борци за демократични ценности и разкриватели на корупционни схеми, а депутатът от ДПС и наш издател Делян Пеевски е враг на народа. И понеже глашатаите на задкулисието, като Дайнов, са деца на комунистическата номенклатура, типично в неин стил и по порядките на „народния съд“ те обичат да заклеймяват, без да дават доказателства за вина. Достатъчно е неудобният на задкулисието човек да бъде посочен публично с пръст и машината за публично омаскаряване започва да го засипва с помия от клевети. А това, че Делян Пеевски е опонент на олигархията, е безспорно, тъй като е издател на „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и Агенция Монитор. Именно ние непрестанно разкриваме далаверите на тази задкулисна шайка със специални разследвания, поместени на нашите страници, в допълнителни приложения и дори книги, които с доказателства разкриват грозното лице на задкулисието.

В защита на своя любим олигарх Дайнов манипулативно навърза цяла поредица събития, между които набута и запора на престъпното имане на Прокопиев, за да прокара опорната точка как „добрите прозападни бизнесмени“ били неудобни на властта. Дайнов, който се представя за син шаман, убеден демократ, заклет костовист, всъщност има докторантура по история на БКП. Преекспонираното му обучение във Великобритания е финансирано от фондацията на Людмила Живкова, като типично галено дете на комунистическата номенклатура. Именно този измислен авторитет бе и сред основните участници в „АРГО-гейт“, тайно бабуващи на олигархичната партия „Да(й), България“.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.