Министър Петров откри реновираната клиника
Монитор
Идея

Махат лимитите за университетските и областните болници

Добромир Радушев - понеделник, 12-06-2017 - 16:15

Ще определим болници без лимити, към които да попаднат университетските и областните. Това е един от вариантите за излизане от омагьосания кръг на свръххоспитализациите, заяви здравният министър проф. Николай Петров във Варна. Засега това е една от идеите, които обсъждаме, за да постигнем най-прецизен регламент за финансиране на лечебните заведения, допълни той и увели, че държавата няма да абдикира от своите задължения към здравеопазването.

Министър Петров откри реновираната и с ново обзавеждане Клиниката по съдова хирургия в Университетската болница „Св. Марина“ във Варна.

Вече не говорим просто за съдова хирургия, а за комплексно лечение на съдови заболявания в морската столица, заяви той по време на тържественото откриване и припомни, че преди четири години там в качеството на служебен министър тогава е открил в лечебното заведение циклотрон.

Преди създаването на клиниката през 2012 г. първо се основава сектор по специалността още през 2003-а, а четири години по-късно – и отделение. Приоритетите са свързани с оперативното лечение на най-тежките патологични съдовохирургични болести. В клиниката са въведени съвременни технологии в съдовата хирургия.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.