Joué

Цифров музикален инструмент

Агенция Монитор - сряда, 28-03-2018 - 14:07

След успешна Kickstarter кампания в края на 2016 г. базираната в Бордо компания Joué официално пусна търговска версия на своя модулен интерфейс за създаване на музика. Joué предоставя на музикантите усещане за реален инструмент при създаването на цифрова музика с лесно подменящи се модули, позволяващи тактилно възпроизвеждане на клавиши, струни, барабани и други.


Интерфейсът Joué и MIDI контролерът са монтирани на основа от метал и дърво с интегриран полифоничен датчик за натиск, на която се поставят различните модули.

Всеки модул е ​​изработен от мек при допир, еластичен материал, който трансформира натиска от повърхността във вибрации които предава към полифоничния сензор в основата.
Модулите се прикрепват магнитно към основата и всеки от тях е конфигуриран така, че да създава различно усещане при свирене на него, което предоставя тактилното взаимодействие, вместо потребителят да плъзга пръсти по сензорен екран.


Joué се включва към таблет с приложения за създаване на музика посредством USB, а RFID тагове позволяват автоматичното разпознаване на модули.

Основния комплект Joué се предлагат на цена от € 479 или може да си купи само основата за € 399 и да се добавят отделни магически модули с цена започваща от € 19.

Тагове:  KJoué

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.