Грантаджийска кокошка Брюксел сънува

Агенция Монитор - понеделник, 06-02-2017 - 19:44

  Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси.

 

Мераците на грантаджийските издания от фабриката за фалшиви новини на медийния олигарх Иво Прокопиев мониторингът на ЕК над България в областта „Правосъдие и вътрешен ред“ да продължи поне още едно десетилетие не са от вчера или днес. Благодарение на докладите (които стана ясно, че се пишат основно по доноси на кръга „Капитал“ и неговите къртици в Темида), НПО-тата на олигархичната ламя се захранват с различни, но винаги доста тлъсти грантове – я да наблюдават избори в съдебната власт, я за някой друг протест. Точно затова вчера в поне две от изданията на фабриката за фалшиви новини се появиха „тревожни“ материали за това, че мониторинговите доклади в Румъния и България трябвало да продължат и протестите в северната ни съседка само доказвали това. В текст, публикуван в „Медиапул“, авторите на бившата говорителка на Командира Стояна Георгиева стигат и по-далеч: „Румънците са граждани, които ценят свободата и демокрацията си и са готови всеки момент да ги защитят. За разлика от българите, които са заспали, страхливи, послушни – покорна рая“. Авторите на текстовете, възхваляващи „румънския модел“, обаче пропускат удобно да споменат няколко много важни факта – първо, успехите на реформата „Маковей“ са доста спорни и според повечето анализатори тя е нищо повече от политически лов на вещици. Второ, след въпросните промени в Румъния не се наблюдава реално спад на корупцията в страната. И най-важното - в последните няколко дни се появиха сериозни съмнения, че зад протестите в северната ни съседка стои донорът на грантаджиите у нас Джордж Сорос, който отдавна се беше заканил да предизвика втори Майдан на Балканите. Тези факти обаче са спестени на широката публика, защото, както казват старите хора, грантаджийска кокошка Брюксел сънува.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.