Снимка: Агенция „Митници”

Задържаха цистерна с контрабанден дизел край Русе

ЖАНЕТА ЙОРДАНОВА - неделя, 12-11-2017 - 13:33

Цистерна с близо 7000 литра гориво без документи за произход и платен акциз задържаха митничари край Русе. Дизелът е бил предназначен за бензиностанция, стопанисвана от юридическото лице, чиято собственост е и цистерната. Доставката е извършена в крайградска местност, съобщават от Агенция „Митници”.

Митническите служители са спрели автоцистерната на 8 ноември. От водача са изискани документи за превозваната стока. Той обаче представил единствено товарителница за обществен автомобилен превоз, в която е посочен различен регистрационен номер от този на спряната автоцистерна, както и пътен лист, указващ, че превозното средство пътува до сервиз. Цистерната се е движела без документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия акциз. Общото количество на задържания дизел е 6833 литра, а дължимият акциз е  в размер на 4414,12 лв.

За подобно нарушение Законът за акцизите и данъчните складове предвижда имуществена санкция в размер на удвоения дължим акциз на стоката, което в случая е 8828,24 лв.. Горивото се отнема в полза на държавата, допълват от агенцията.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.