Протестъри в ролята на Темида

Агенция Монитор - вторник, 07-02-2017 - 19:18

Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси.

Грантовата протестърка Ивет Добромирова се вживява в ролята на Върховния касационен съд. Или може би се чувства удобно да се изказва от името на тази институция. В личния си сайт, представен като новинарски, Добромирова публикува статия, представена като новинарска с категорично заглавие, което би могло да е вярно само ако има постановено решение на ВКС за жалбите срещу „Дa(й) България“. Фалшивото заглавие всъщност е подплатено със становището на адвокат и е преписано от друга медия, но минавайки през фабриката за фалшиви новини вече звучи като достоверен факт от последна инстанция. А дали е случайно, че Добромирова има самочувствието да се изживява като ВКС, можем да си направим изводи от поведението на шефа на съда – Лозан Панов.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.