Снимки: Mooz

Достъпен модулен 3D принтер

Агенция Монитор - петък, 20-10-2017 - 14:28

Mooz има за цел да запълни празнината между евтините, малки домашни 3D принтери и скъпите индустриални съоръжения с модулен дизайн със сменящи се глави, осигуряващи възможност за лесно превключване между многоцветен 3D печат, CNC дърворезба и лазерно гравиране.


Създаден от корейска компания, модулният дизайн на системата Mooz разполага с различни глави за едноцветен 3D печат, многоцветен 3D печат, CNC дърворезба (8 000 об/мин, дълбочина 0-5 мм) и лазерно гравиране с ниска мощност 250 mW.Предлагат се три основни варианта, Mooz 1 предлага 3D печат, CNC и лазер, като разполага с едно вертикално рамо, Mooz 2 добавя допълнително вертикално опорно рамо за по-голяма точност и стабилност.

Mooz 3 е съвсем различен с три опорни стълба и не може да му се поставят CNC или лазерни глави, но може да печата използвайки две различни цветни нишки.


Всяко от устройствата, разполага с подобен на смартфон сензорен контролен панел, който позволява свързване с USB памет с желания дизайни, задаване на параметри и стартиране.


Mooz е използвала алуминий за всички основни компоненти и много прецизни стъпкови двигатели и линейни водачи, които помагат за намаляване на вибрациите и дават точност на отпечатване до 0.02 мм.


Компанията е постигнала целта от $ 50.000 в Kickstarter, като цените започват от $ 429 за пълния комплект Mooz-1. Допълнителната прецизност на Mooz-2 струва $ 479, а двуцветния Mooz-3 струва $ 389. Mooz планира да започне доставки през ноември или декември тази година.

Тагове:  K3DMooz

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.