Флагманът на Ford провокира и съблазнява

Денислав Стоянов - петък, 16-10-2015 - 12:46

Кросоувърът Kuga с нови двигатели, цветове и оборудване

На автомобилното изложение в София на щанда на Ford ще посетителите ще имат възможността да разгледат флагмана на марката – изцяло новото Mondeo и обновения високопроходим модел Kuga. Новият Ford Mondeo е автомобил с ярко визуално присъствие, което провокира и съблазнява. С въздействащия си дизайн и върхово качество на изпълнение, това е най-успешното Mondeo, създавано някога и в същото време е най-технологичният Ford досега. Новото Mondeo се предлага в три варианта на каросерията – седан с 4 врати, с 5 врати и комби.

 

Динамичните LED фарове озаряват пътя с ярка и естествена светлина, близка до дневната и стриктно следват пътя в завой, подобрявайки видимостта и безопасността. Те автоматично избират между 8 режима на осветяване според скоростта и заобикалящата среда и превключват между къси и дълги светлини. Комуникационната система от ново поколение SYNC 2 e с 8-инчов цветен чувствителен на докосване екран и модерно гласово управление на аудиосистемата, навигацията, климатика и мобилните телефони. Този изумителен и изискан автомобил разгръща силата и въздействието си, когато стъпи на пътя и дефинира за водача по безспорен начин онова, което наричаме удоволствие от управлението.

 

Интелигентният кросоувър Ford Kuga се предлага с подобрени двигатели, нови цветове и промени в оборудването. Гамата двигатели е обновена от усъвършенствания 2,0-литров турбодизелов агрегат. Той се характеризира с подобрена мощност, увеличен въртящ момент, понижени нива на шум, намалени емисии на СО2 и редуциран разход на гориво, който в комбиниран цикъл е 4,7 л/100 км. Най-мощният дизелов двигател в гамата на Kuga е 2.0 TDCi, наличен в две версии - със 150 и 180 к.с. Той предлага възможност за комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или 6-степенна автоматична трансмисия Powershift.

 

Клиентите на Kuga вече разполагат с още по-модерна гама от цветове, от която да избират – оранжево Tiger Eye, червено Ruby Red, Magnetic и синьо Deep Impact Blue. Възможностите за оборудване на Kuga също са обогатени с новото ниво Titanium Plus, което надгражда Titanium с множество опции.