СНИМКА - intelligenttransport.com

Тестват нова система за издаване на билети във Франция

Агенция Монитор - неделя, 15-04-2018 - 15:16

Нова система за таксуване в градския транспорт започна работа във френския град Дижон. Градският транспорт в града е оборудвала своите трамваи с терминали за валидиране, които позволяват на пътниците да плащат за пътуванията си на борда с помощта на безконтактни разплащателни карти. Така, когато се качват на трамвай, пътниците ще могат да плащат за пътуване с безконтактна дебитна или кредитна карта, независимо коя е банката издател на пластиката. Всичко, което трябва да направи пътникът е да потвърди пътуването си чрез безконтактната карта чрез специалния терминал за валидиране.

Този модерен метод, който се предлага на двете трамвайни линии в Дижон, ще бъде приложен и на автобусните превози във втората фаза на проекта. Новият начин за плащане е на същите цени като стандартните билети в града т.е. 1,30 евро за един час на двете трамвайни линии и дневен абонамент за 3.90 евро.

Новото решение за плащане дава възможност на потребителите да избягват опашките и да купуват билети от вендинг автомати, пише intelligenttransport.com. По време на проверките контрольорите ще удостоверят наличието на билет чрез терминал, на който пътникът ще поставя безконтактната си разплащателна карта.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.