Концертът на Стинг е заложен в културния календар на община Пловдив за 2018г.
Снимка: wikipedia.org

90 бона за концерт на Стинг

Ели Крумова - събота, 11-11-2017 - 15:43

Британската рок звезда се очаква да взриви Античния театър през 2018г.

Британската рок звезда от световна класа и актьор Гордън Матю Томас Съмнър, известен като Стинг, получава най-голямо финансиране от община Пловдив за предстоящ концерт през 2018 г. в Пловдив. Сумата от 90 000 лева всъщност е отпусната по проект на „София Мюзик Ентерпрайсис” АД от общинска комисия, която е оценявала предложения на различни фирми, фондации и творчески състави дали да бъдат включени в културния календар за догодина и каква сума да им бъде дадена. Поводът за пренатовареността на комисията с проекти за финансиране е, че през 2019г. Пловдив е европейска столица на културата. Така с най-много точки – 61, а и средства – 90 000 лева, комисията е оценила проекта за концерта на Стинг догодина. В мотивите да бъдат отпуснати най-много пари точно на този проект се казва, че комисията оценява факта, че организирането на концерти на световни звезди от ранга на Стинг, са изключително високобюджетни. Имайки предвид, че исканата сума покрива само част от хонорара на артиста, проектът се одобрява с пълния размер на финансирането, се аргументират членовете на общинската комисия.

Друг интересен проект, който е получил финансиране от община Пловдив е на фондация „Българско историческо наследство” за средновековен фестивал „Животът в Пловдив през средновековието”. В града на тепетата и в предишни години са били провеждани средновековни фестивали, но за първи път един от тях получава общински пари. Финансиране в размер на 36 000 лева получава и популярният фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща”, а с 40 000 лева се финансира „Нощ Пловдив 2018” на фондация „Отворени изкуства”. Общинско финансиране получават общо 42 проекта от културния календар на община Пловдив за 2018г.

 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.