Под радиаторната решетка с вертикални ребра има два големи отвора за въздух.
Снимки Infiniti

Infiniti разкри бъдещия си седан

Денислав Стоянов - събота, 20-01-2018 - 12:50

Прототипът Q Inspiration Concept изпъква с модерен дизайн и технологии

Японската марка Infiniti представи в Детройт прототипа Q Inspiration Concept, предвещаващ бъдещ автомобил от ново поколение на компанията. Прототипът е задвижван от иновативен турбодвигател с променливо съотношение на компресията VC-Turbo, екипиран е със следващо поколение технологии за автономно шофиране, както и уникален интериор с фокус върху удобството, който подсилва изживяването от шофирането на средните седани. Екстериорът на Infiniti Q Inspiration Concept представлява нова стъпка в дизайна на марката и има изчистени и прецизни линии, съчетани с динамични и смели пропорции. Това е първата изява на новия дизайнерски език на Infiniti, свързана с ерата на високотехнологичните силови агрегати.

Външният дизайн на прототипа е със смели и динамични пропорции, съчетани с прецизни и елегантни линии.

Концептуалният модел се разграничава от класическата форма на седан със своята визия, наподобяваща тази на купе и издължен силует. Неговата визия предизвестява бъдещия дизайн на Infiniti за този сегмент автомобили. Дизайнът на купето на автомобила е естетичен, прецизен и изчистен. По този начин интериорът обгръща водача и пътниците в спокойна и комфортна атмосфера. Модерните технологии и майсторската изработка се съчетават в купето и повишават възможностите на водача. Архитектурата на интелигентно създадения 4-цилиндров VC-Turbo двигател е позволила на дизайнерите на Infiniti да се развихрят при изработването на интериора и да сътворят наистина луксозен и много просторен салон за четирима пътници.

Концептуалният модел е с 4 врати е със спускаща се линия на задната част, напомняща силуета на купе.

Протитипът Infiniti Q Inspiration Concept е оборудван с революционния 4-цилиндров турбодвигател с променливо съотношение на компресията VC-Turbo, който съчетава мощността на бензинов силов агрегат с турбокомпресор с въртящия момент и ефективността на хибриден или дизелов двигател. Технологията VC-Turbo постоянно се трансформира и регулира съотношението на компресията, за да оптимизира мощността и разхода на гориво. Това подпомага интелигентното приложение на тягата за по-добър контрол. Новият седан Infiniti Q Inspiration разгръща нови приложения на технологията VC-Turbo, приложими в близко бъдеще.

В салона има обширно пространство и луксозни седалки за комфортното пътуване на четирима пътници.

Новите системи за автономно шофиране ProPilot облекчават водача от всекидневните стресови ситуации на пътя. Системите ProPilot са следващата стъпка в автономното шофиране на Infiniti. Те позволяват на водача да делегира по-натоварващите задачи към автомобила и подсилват възможността му да реагира на опасности. Системите поемат ролята на „втори пилот” и предоставят на шофьора пълен контрол над колата.

В салона умишлено са избрани гладки, преливащи се форми, визуално разширяващи пространството.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.