Касиерка жали присъда от 6 години затвор

Ели Кру­мо­ва - вторник, 20-06-2017 - 19:00

Ужилила 68 старци с близо 240 000 лева, докато работела в пощенски клон и в банка

Бивша касиерка обжалва присъда от 6г. затвор в апелативния съд в Пловдив. Антония Василева е била призната за виновна от окръжния съд, но не е останала доволна от ефективното наказание. То й е наложено, защото според обвинението срещу нея, 26 ноември 2011 до 2 февруари 2012, когато е била касиерка в хасковски пощенски клон, тя е прибрала 7 364 лева. Работила е на допълнителен договор към банка, откъдето източила 191 781 лв. Други 38 580 лева измъкнала от хора, които измамила, че е служител на акционерно дружество и кредитна институция. Общата присвоена сума от нея е близо 240 000 лева.

Разследването е установило, че Василева не отчитала суми и фалшифицирала множество документи, с които теглила пари, закривала спестовни влогове и срочни депозити. Освен годините в затвора, Антония няма право да заема длъжност, свързана с управление на публично имущество, в продължение на 10 г. „Имах 5500 лв. Внесох ги  по сметка, но когато ми потрябваха, в банката казаха, че нямам и стотинка”, разказа одисеята си Седрие Ибрям от село Боян Ботево. Стресът за възрастната жена бил толкова силен, че тя се разболяла от диабет и започнала да си бие инжекции с инсулин. Друга пенсионерка – Анифе Юсеин, олекнала с 3 500 лева, които имала на влог. Жертвите на Василева са били основно слабо грамотни хора, чийто брой е 68. Апелативният съд в Пловдив до месец ще се произнесе за присъдата на Антония Василева.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.