„Дондуков“ готов до края на отктомври

МАРИЯ НИНОВА - понеделник, 07-08-2017 - 12:33

До края на октомври реконструкцията на столичния булевард „Дондуков“ ще бъде готова. Това обяви кметът на София Йорданка Фаднъкова, след като провери как върви ремоната в участъка от Министерския съвет до ул. „Раковски“. До средата на септември се очаква отсечката да бъде пусната за движение и с това да приключи първия етап от реконструкцията на булеварда. След това ще бъде спряно движението от „Раковски“ до бул. „Васил Левски“.

Фандъкова обясни, че за да бъде качествен ремонта на централния булевард е взето решението да бъде положена циментова стабилизация под паважната настилка, а отгоре да се сложи пясъчна основа и чак тогава да се редят паветата. Движението на трамваи по улица „Крака“ ще бъде спряно до средата на месеца. Причината е реконструкция на трамвайните линии.

Общината продължава да води преговори с протестиращите от „Княжево“ и „Владая“. По думите на Фандъкова исканията на недоволните от двата района са различни. Тя припомни, че част от исканията на владайци вече са изпълнени и даде за пример възстановяването на движението на автобус 58. За „Княжево“ предстои среща с кмета на район „Витоша“, на която ще бъдат изслушани всички искания. Кметът на София увери, че по исканията, които се постигне разбиране и експертите са съгласни ще бъдат изпълнени.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.