Повече скорост и сцепление при пързаляне с gripSPEEDER

Агенция Монитор - неделя, 11-03-2018 - 14:47

При съвременните ролкови кънки, с колела подредени в една линия, повечето на брой колела осигуряват по-добро сцепление с пътя, но и по-голямо съпротивление при търкаляне, което означава по-малко скорост, докато по-малко на брой колела предоставят по-голяма скорост, но по-малко сцепление. Германската компания funMACHINES е опитала да направи най-добрата комбинация за кънките си gripSPEEDER.

Кънките имат пет колела, три меки малки в средата и две по-големи и по-твърди скоростни колела отпред и отзад,  монтирани върху гъвкави хоризонтални титаниеви вилки.

Когато потребителя се пързаля, малките колела остават на 4 мм над земята, като само големите колела за скорост са в контакт с пътя в този момент, свеждайки триенето до минимум.

Когато потребителя се забута, за да ускори или завива, гъвкавите вилки позволяват на малките колела осигуряващи допълнително сцепление, временно да са в контакт със земята.

От компанията казват, че когато краката се намират по-близо до земята, между двете скоростни колела, вместо над тях, потребителите могат да се движат по-бързо и натискът е по-директен.

 
Тагове:  КgripSPEEDERfunMACHINES

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.