В "Арена Армеец" подадоха първите протоколи от изборите в столицата

Резултатите от 150 СИК в София вече са обработени (ОБНОВЕНА)

Мария Кадийска - неделя, 26-03-2017 - 22:06

Документите от 150 СИК от 24 и 25 РИК са обработени до момента. Това стана ясно на брифинг пред журналисти пред "Арена Армеец".

"Пристигнаха документите от 100 секционни комисии и от тях са обработени 50. Очакваме общо да дойдат резултатите от изборите в 496 секционни комисии. При нас това чисто георграфски става малко по-късно. 17 души са членовете на 25 РИК", каза нейната председателка Виолета Петрова.

"При нас пък до момента са постъпили книжата от 200 секционни комисии и са обработени вече на 100 комисии. Това е 1/5 от очакваните изборни резултати от общо 495 СИК на територията на 24 РИК. Обработването върви нормално. Нашата комисия също се състои от 17 души", съобщи председателят на 24 РИК Валери Цолов.

Петрова и Цолов не се ангажираха в колко часа ще приключи работата в Арена Армеец. Те уточниха, че с натрупването на предадените документи и умората, темпото може би малко ще се забави. Но дори когато приключат с преимането на книжата от последната комисия, след това те имат дълги часове работа по обработката на всички резултати. Това означава, че по най-общи прогнози обработката на книжата ще продължи до сутринта.

Първите, представители на избирателните комисии влязоха в „Арена Армеец“ още в 21 часа, където се събират протоколите от 24 и 25 МИР. В 21,55 вече бяха готови и първите трима души от избирателната секция в "Оборище". Пред репортер на "Монитор" те споделиха, че са минали за 10 минути, а организацията е отлична. Единственият проблем в момента е, че тези, които са си предали протоколите нямат транспорт, защото няма маршрутки за прибирането им, научи "Монитор".

С напредването на времето бусовете с членове на СИК започнаха да се струпват наведнъж пред залата по десетина в секунда. Хората с чувалите изскачат от тях и бързо започват да тичат към входовете на залата, за да се наредят бързо на опашките. В района на „Арена Армеец“ полицейското присъствие е засилено и е създадена много добра организация. Движението на градския транспорт и колите около спортната зала не е спряно.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.