Селфита за довиждане със студенството си направиха възпитаниците на Аграрния факултет преди да хвърлят шапките си
Христо Христов

95-годишен факултет изпрати 65 отличници

Христо Христов - петък, 02-12-2016 - 11:12

229 възпитаници на Аграрния факултет при Тракийския университет в Стара Загора получиха дипломите се в навечерието на Никулден, като средният успех на випуска е „много добър 5“.

При магистрите той е е 5,26, а за бакалаврите – 5,13.65 са отлични дипломи, а 8 са пълните отличници, коментира деканът доц.д-р Димитър Панайотов.

По думите му от няколко години големи аграрни фирми пряко инвестират със стипендии в подготовката на кадрите на факултета, чиято история е вече 95-годишна. Още преди да се дипломират 4 от магистрите са започнали работа в местна компания, а двама са преминали през специализация в Дания.

Във факултета се преподават 5 специалности, през тази учебна година тук са приети 250 момчета и момичета в бакалавърската степен.96 са в магистърската степен, като 54 са в платената форма на обучение.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.