Няма заглавие
Монитор Архив
Дерматологът от клиника „Дерма Елит” Д-р Ана Пейкова

Диета, вода и спорт минус 4 кг за 60 дни

Монитор Архив - петък, 26-06-2015 - 16:57


-Д-р Пейкова, това е може би последният момент да оправим фигурата преди да сложим банския, да свалим 3-4 кила и да загладим целулита, без йо-йо ефект?

- С много усилия, правилно хранене, повече течности, спорт и разбира се с подходящите процедури за отслабване  е възможно е да влезем във форма за около 60 дни. С програмата, която аз правя, с много усилия и постоянство резултатите ще дойдат бързо. И гарантирано - ще бъдат трайни.

- Вероятно в основата на този режим освен упоритост е и диета с лишения ...?

- Така е.  Подходящата диета е важна, но това не значи гладуване. Подходяща диета означава не  пълен глад или тотални лишения. Просто се откажете за около 3 седмици от мазни и пържени храни. Хапвайте повече плодове и зеленчуци. Определете  си режим за пиене на вода, така че да изпивате минимум 2 литра на ден. Течностите са много важни, за да изглеждаме и да се чувстваме добре. Ако не ви се пие вода, можете да я замените с чай или фрешове.

- Каква е „порцията” спорт, която е задължителна?  - Заедно с диетата препоръчвам всеки да си направи режим на сутрешен джогинг, например. Но всяка сутрин и то поне час.   Ще помогне много, ако сте постоянни и всяка сутрин тичате в продължение на поне 3 месеца.