ВЪВ ВАРНА

Безплатни занимания за деца през ваканцията

Добромир Радушев - понеделник, 19-06-2017 - 16:20

Безплатни занимания за деца от 5-годишна възраст и ученици до 8-ми клас са организирани за лятната ваканция в 11 общински училища и центрове за подкрепа за личностно развитие. Това съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. С бъдещите първокласници ще се провежда подготвителна занимания, а децата, които срещат трудност при усвояването на учебния материал, ще имат възможност да работят допълнително през лятото под ръководството на педагози.

За ваканцията са сформирани и групи за разнородни занимания по интереси в областта на науката, изкуството и спорта - състезания, викторини, кръжоци и др. Учениците имат възможност да запълнят свободното си време с дейности в неучебна среда по гражданско образование, история, екология, занимателна астрономия, английски език, информационни технологии, изобразително изкуство. Те ще могат да се запознаят още с християнските ценности и традиции, да изучават български и други народни танци. Ще се проведат и турнири по футбол, народна топка и шах. Освен за заемане на литература, училищни библиотеки отварят врати и за специализирани занимания с четящи млади хора. Организирано е също и кино за научнопопулярни филми. За деца и ученици със специални образователни потребности е осигурена допълнителна подкрепа за личностно развитие в екипна работа с ерготерапевт.

 

 

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.