Клиентите се свързват със системата с натискане на синия бутон OnStar на огледалото.
Снимки Opel

Ангел-хранител в новите коли на Opel

Денислав Стоянов - сряда, 30-11-2016 - 15:33

Системата OnStar бди над пътниците и се грижи за тях на български език

Автомобилните производители правят новите модели коли все по-надеждни и сигурни, като повечето от тях получават максималните 5 звезди за безопасност на краштестовете на Euro NCAP. Въпреки това все още при катастрофи загиват хора, много често поради късно оказана първа помощ. В новите автомобили на Opel обаче има „ангел-хранител”, който бди над пътниците и в случай на инцидент автоматично вика бърза помощ, дори пътниците в колата да са пострадали и да са неадекватни от стреса или от удара. Системата на Opel се нарича OnStar и свързва клиентите със специално обучен служител, а не с машина. Испанката Еулалия Серано например е била жертва на сблъсък с друг автомобил на пътя. Сензорите в нейната Zafira автоматично са уведомили за инцидента специално обучения служител на OnStar, който на свой ред е съобщил за катастрофата на службите за спешна помощ и е поддържал непрекъсната връзка с нея чрез високоговорителите на разговорното устройство за телефона в купето.

Системата OnStar помага при намирането на откраднати автомобили, като оказва съдействие на полицията.

Системата OnStar не само осъществява автоматично повикване в случай на катастрофа, но и помага при намирането на откраднати автомобили. Системата OnStar оказва съдействие на собственика на автомобила Opel и органите на полицията в случай на откраднат автомобил. Функцията за помощ при кражба дава възможност на Opel OnStar да работи в тясно сътрудничество с полицията с цел максимално бързо и сигурно връщане на автомобила на законния му собственик. Функцията за блокиране на запалването на свой ред дава възможност на Opel OnStar да изпрати дистанционно сигнал, с който да предотврати стартирането на двигателя на вече обявен за откраднат автомобил. Освен това системата може да помогне с дистанционно отключване и заключване на вратите, с изтегляне на желани маршрути директно в паметта на фабрично вградената навигационна система и с изпращане на редовни съобщения за техническото състояние на автомобила по електронна поща.

Предимството на системата OnStar е, че свързва клиентите със специално обучен служител, а не с машина.

Чрез системата OnStar и приложението myOpel, водачите могат удобно да програмират навигационната система с помощта на своя смартфон. Необходимо е просто да въведат желаната крайна точка в своя смартфон или да я изберат от списъка с адреси и да я изпратят в паметта на навигацията в автомобила само с натискане на един бутон. Отделно от това, водачите вече могат да добавят полезни коментари към функцията за местоположение на автомобила и дори снимка, която да им помогне в последващото намиране на автомобила. С цел предотвратяване на глобите за паркиране, потребителите на приложението myOpel могат да включат таймер за времето на употреба на паркомястото, който да ги подсеща за изтичането му.

Чрез системата OnStar водачите могат с помощта на своя смартфон да проверят налягането в гумите.

Отскоро системата Opel OnStar разширява своето присъствие, добавяйки към него още 18 пазара. Новаторската система за персонална комуникация и мобилни услуги вече е на разположение на клиентите на марката и в България, и то на български език. Системата Opel OnStar се предлага като допълнително оборудване или като част от серийното оборудване на определени нива на изпълнение при всички леки автомобили на марката Opel. В България използването на услугите е напълно безплатно през първите 12 месеца, след което се заплаща годишен абонамент в размер на цена от 199,95 лева или месечен абонамент от 19,95 лева.

От 2015 г. със системата OnStar са осъществени над 5,5 млн. контакта и съдействие на клиенти на Opel.

Тагове:  OpelOnStar

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.