Отцепват паркингите до НДК за европредседателството

МАРИЯ НИНОВА - вторник, 21-11-2017 - 15:37

Два паркинга до НДК ще бъдат ползвани само за нуждите на българското председателство на ЕС. Кметът на София Йорданка Фандъкова предлага местата за престои на автомобили на улиците „Баба Неделя“ и „Шандор Петьофи“ за първите шест месеца на другата година, да не бъдат за обществено ползване. Градоначалникът смята, че по този начин Столичната община ще осигури максимална степен на сигурност в пространството около Двореца на културата. „Провеждането на този голям и важен за страната ни форум изисква от държавата предприемането на редица от мерки за гарантирането сигурността на гражданите и участниците“, отбелязва Фандъкова.
Зам.-кметът по транспорт пък Евгени Крусев предлага Центъра за градска мобилност да предостави на доброволците, ангажирани с Председателството, 230 безплатни електронни карти за всички линии на градския транспорт. Картите ще струват на общината над 70 хил. лв. По време на БГ Председателството се очаква София да бъде посетена от над 20 000 делегати, а основната задача на доброволците е да ги ориентира при предвижването им в различните части на града. „Доброволците ще са първите лица, които чуждите делегации ще виждат при пристигането им в нашата столица. От изключителна важност е те да имат възможност за гъвкави решения при преминаването от една до друга точка в града“, заявява Крусев. Отделно доброволците ще получат карти за различните линии, които при нужда да раздават на европейските гости.
Решението дали двете предложения ще станат факт е в ръцете на Столичния общински съвет, които ще заседава в четвъртък.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.