От българска страна линията стига до самата граница след Гюешево.
СНИМКА МОНИТОР

Брюксел даде на Македония пари за жп линията до България

Агенция Монитор - четвъртък, 08-02-2018 - 18:02

Брюксел отпуска на Македония 71,5 млн. евро за изграждане на част от третата фаза на жп линията към България - участъка от Крива паланка до граничен пункт Деве баир, съобщи македонското министерство на транспорта.

Сумата е част от общо 108 млн. евро, които съседката ни е получила по Инструмента за предприсъединителна помощ на Европейския съюз. За пътища са предвидени 48,7 млн. евро, с които ще се изграждат нови автомагистрали, ще се реконструират стари и ще бъдат заменени защитните огради на аутобана по коридор номер 10 с обща дължина 100 км. Останалите 7 млн. евро от предвидените средства са предназначени за изготвяне на проектна документация за изграждане на велоалеи в Скопие, Тетово, Щип и Охрид, за смяна на сигнализацията на железопътни прелези и за изграждане на мултимодален възел в Трубарево. Македония ще трябва да задели от бюджета си за тези проекти още 19,1 млн. евро.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.