Офисът - тъпкан с мръсотии

Агенция Монитор - понеделник, 20-02-2017 - 14:16

Компютърната мишка и клавиатура не са единствените мръсни неща неща в офисите, съобщи в. "Дейли мейл". В офисите мръсни са хладилниците, микровълновите и всички подобни пособия.
Охладителите за вода са като магнит за вредни бактерии. Известно е, че на площ от 6 кв. см по кранчетата им има 2,7 милиона микроорганизма.
Бактериите харесват хладната среда в хладилниците. Само на един квадратен сантиметър в тях има 7850 образуващи колонии организми. Затова е добре хладилниците в офисите да бъдат почиствани на всеки два дена.
Микровълновите фурни се използват много в работно време. По повърхността им има комбинация от месни и зеленчукови частици, които създават среда за бактерии. Микроорганизмите се размножават добре в топла и влажна среда при наличие на храна. Затова оставянето на стените на фурната замърсени може да е опасно.
Диспенсерът за сапун също може да е замърсен с бактерии. При внимателно измиване на ръцете това не е опасно, но ако само ги изплакнем небрежно, има риск от инфекция.
По бюрата има 10 милиона микроорганизми - 400 пъти повече, отколкото по тоалетната седалка. Затова те трябва да се чистят всяка седмица с антибактериални кърпички.
Клавиатурите имат повече от 3295 бактерии на 6 кв. см. Те също трябва да се изтръскват и избърсват всяка седмица.
Мишките също са средище на бактерии от потта, храната, праха. По тях понякога има 1676 микроби на 6 кв. см, което отново е повече, отколкото по тоалетната.
Някои хора гризат химикалките си, които цял ден пипат с мръсни ръце.
Принтерът и копирната машина са други гнезда на бактерии в офиса. Те е добре да бъдат забърсвани преди всяко ползване. Същото се отнася и за слушалките.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.