Предлагат се четири цвята на купето – тонизиращо жълто, елегантно бежово, синьо-зелено и искрящо оранжево.
Снимки Citroen

Citroen Е-Mehari - весела препратка към легендата

Денислав Стоянов - сряда, 30-12-2015 - 14:00

Електрическият кабриолет с 4 места минава на ток 200 км в града и 100 извън него

В стремежа си да предлага различни автомобили, изпълнени със свежест и оптимизъм, френската марка Citroen представи новия електрически кабриолет Е-Mehari. Моделът е весела препратка към легендарния Mehari от 1968 г., но е устремен към бъдещето. Компактният кабриолет с 4 места се отличава с модерен и забавен стил. Той е 100% електрически и се движи безшумно, осигурявайки спокойствие на пътниците. Цветният и дързък открит модел е с дължина 3,81 м, широчината му е 1,87 м, а височината – 1,65 м. Обемът на багажника е 200 л, а при сгънати задни седалки се увеличава до 800 л.

Повдигнатото купе е изпъстрено с черни защитни елементи на кланиците и черни брони.

Външният вид на Citroen Е-Mehari ще съблазни онези, който търсят отличителност и оптимизъм, следват модните тенденции и са загрижени за околната среда. Дизайнът притежава типичния за Citroen изразителен поглед, очертан от фарове на два етажа и характерния подпис на марката с двата шеврона. Усмихнатата предница дава началото на каросерията с меки линии и нежни форми. Тази хармонична индивидуалност е освежена със забележителни цветове. Възможностите за персонализация са много.

  Усмихнатата предница дава началото на каросерията с меки линии и нежни форми.

Предлагат се четири цвята на купето – синьо-зелено, искрящо оранжево, тонизиращо жълто и елегантно бежово, два цвята на платнения покрив - черно и оранжево-червено, както и две тапицерии в интериора - натурално бежово и оранжево-червено с декорация в централната част, вдъхновена от света на водните спортове. Всички тези тапицерии са напълно непромокаеми. Новият Citroen Е-Mehari предлага повдигнато купе, изпъстрено с черни елементи върху разширените кланици, долната част на каросерията и броните.

В интериора има четири пълноценни места за пътници със сгъваема задна седалка.

Също като лансирания през 1968 година Citroen Mehari, новият Е-Mehari е с отварящ се сгъваем покрив, който се затваря посредством система за странично сгъване и широки отвори между колонките. Пътниците могат да го отворят само отпред, само отзад, от едната страна или целия. В интериора има четири пълноценни места за сядане със сгъваема задна седалка. Каросерията е направена от пластичен материал, който не ръждясва, не изисква специална поддръжка на боята и устоява на леките удари, благодарение на еластичността си. Благодарение на това Е-Mehari е лесен за използване и може да се мие целия - отвътре и отвън, на водна струя. Мотивът на набраздените врати е препратка към оригиналния Mehari с вълнообразната му каросерия. Автомобилът е с повдигнато купе, за да може да се движи по всякакъв терен.

Мотивът на набраздените врати е препратка към оригиналния Mehari с вълнообразната му каросерия.

Със своята привлекателна външност и свободен дух, Citroen Е-Mehari е също и много технологичен. Както показва името му, електрическото задвижване се състои от два електрически мотора с номинална мощност 35 кВт и максимална мощност 50 кВт, и литиево-полимерна батерия с капацитет 30 кВтч. Максималната скорост на E-Mehari е 110 км/ч. Автономният пробег в градски цикъл е 200 км, а на извънградско - 100 км. Батерията се зарежда напълно за 8 часа при ток от 16 A от домашни зарядни устройства или обществени контакти от типа Autolib, или в рамките на 13 часа от домашен контакт при ток от 10 A. Батериите се отличават с висока енергийна плътност и голямата сигурност при ползване. Те са от типа сухи батерии, благодарение на което не се влияят от климатичните изменения. Новият Citroen Е-Mehari създава уникално усещане за свобода и спокойствие, в съчетание с лекотата при управление и безшумността на електрическия автомобил. Моделът ще бъде пуснат в продажба през пролетта на 2016 г.

 
 
Тагове:  Citroen