С чужда пита помен

Иван Тропанкев - петък, 30-12-2016 - 15:07

Лесно му е на Христо Иванов да ухажва българите в чужбина. Щял да им организира училище с парите от субсидията на бъдещата му партия “Да, България”. И същевременно им пее мантрата, че в страната нямало върховенство на закона.

Какво безхаберие и безочие!

Затова няма да попитаме как е възможно Иванов да коментира законите след като не ги познава. При това той не е кой да е, а бивш министър на правосъдието. Ако си бе направил труда да прочете Закона за политическите партии, щеше да му стане ясно, че

"политическите партии разходват средствата си за подготовка и участие в избори, за осигуряване работата на партийните структури, за организационни разходи по провеждане на мероприятия и за други присъщи на дейността на партията разходи" (чл.29).

Но него това слабо го интересува, по-скоро - не му пука. Защото парите няма да ги даде той (това – при положение, че изобщо стигне до субсидия), както се прави по света, а данъкоплатците. С чужда пита помен. Всъщност при него винаги е било така. Ако не е държавата - то това ще е някое НПО или парите на европейските данъкоплатци. При единия случай, той ги използва за хвърляне на прах в очите на тези, които очаква да гласуват за него, а в другия случай се отплаща с доноси против страната. Не случайно се провали като министър, защото нищо не свърши, а демагогстваше, че ще прави реформи.

Истината е, че менте политици като него са удобни маши за кукловодите, стоящи зад тях. И са за временна употреба, както сме видели, че се случва през годините.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.