Кюстендилец покори над 100 върха за по-малко от година

Северина Иванова - четвъртък, 26-10-2017 - 15:23

Кюстендилецът Севделин Атанасов успя да изкачи 102-я си пореден връх за по-малко от година. Природозащитникът си постави за цел да покори 100 върха в рамките на 12 месеца и успя. Първият, на който се изкачва е Виден /1 487м/ в Конявската планина, на който бил на 2 януари, а стотният - Кутело в Пирин.

Само преди по-малко от година Атанасов си постави за цел да покори 100 планински върха и успял да надмине поставените си цели.

Природозащитникът през цялото време си записвал и снимал върховете, които покорил. Надморската височина определял по картата и по модерния си мобилен апарат.

Някои от върховете Атанасов качил сам, други с партньори по катерене. 

По негови думи някои от върховете нямали имена. „Щом съм се качил на него, значи е връх. На голяма част от тях съм се катерил сам и сега чувствам невероятно задоволство от постигнатата цел“, коментира още инж. Севделин Атанасов, който е пенсионер от ТЕЦ „Бобов дол“. 

Той самия си поставя за цел бройката на покорените върхове да се увеличи до края на година.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.