Служебният министър Стела Балтова: Tрябва да започне обсъждането на туристическатa реклама за 2018 година

Агенция Монитор - понеделник, 06-02-2017 - 16:19

В бързи срокове трябва да започне обсъждането на Програмата за национална туристическа реклама за 2018 г., както и възможностите за финансиране на туристическите дейности с извънбюджетни средства по конкретни програми и проекти. Това заяви служебният министър на туризма Стела Балтова по време на първата си работна среща с туристическия бизнес.

Балтова поясни, че нейният екип ще положи максимални усилия, за да осигури нормално функциониране на бизнеса, като съдейства да се реализират приоритетите на служебното правителство.

Министърът на туризма обърна внимание върху подготовката на сезон Лято 2017 и посочи важните фактори като политическа стабилност, безопасност на туристите, противодействие на корупцията и бюрокрацията. Сред важните икономически условия министърът отбеляза също нуждата от икономически растеж, благосъстояние на хората, по-висок стандарт на живота, които в световен мащаб увеличават броя на туристите.

Министърът очерта като един от най-големите проблеми в сектора недостига на кадри и необходимостта от качествената им подготовка.

Председателят на Българската туристическа камара Стоян Лазаров поиска да бъде създадена работна група, която да изготви концепция за изцяло нов Закон за туризма и бе подкрепен от други присъстващи. Той постави също въпроса да се сформира отделно звено за внедряване на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), като се ползва опитът на някои общини и туристически организации.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.