Снимки: Lockheed Martin

Fortis Tool Arm облекчава работата с тежки инструменти

Агенция Монитор - петък, 21-04-2017 - 12:07

Понякога трябва да се направи крачка назад, за да се направи крачка напред. Lockheed Martin създаде опростена версия на своя индустриален екзоскелет Fortis, превръщайки ключовите му компоненти за поддържане на тегло в отделен продукт. Подвижната рамка, без моторно задвижване наречена Fortis Tool Arm, позволява на работници да използват тежки инструменти с тегло до 23 кг под неудобен ъгъл за дълъг период от време без умора.

Погрешно е схващането, че в 21-ви век ръчният труд е нещо от миналото, но на много работни места все още се изисква боравенето с тежко оборудване, което се държи високо или под ъгли, които биха били изтощителни, дори ако инструментът е лек. За да облекчи това, Lockheed създава своята система Fortis, която е безмоторен, , подвижен, мобилен екзоскелет, предназначен да облекчи натоварването от тежки електроинструменти и да пренасочи теглото им към земята, а не към тялото на работника.Идеята първоначално е разработена за американските въоръжени сили, като начин да помогне на войниците да пренасят тежки товари на дълги разстояния на бойното поле, а по-късно да бъде адаптирана за използване в заводи и на борда на корабите на военноморските сили на САЩ. Сега Fortis Tool Arm на Lockheed използва същата технология и я превръща в статична версия, като по-проста и по-евтина работна станция.


Fortis Tool Arm не е задвижвана електрически, както екзоскелета, от който произлиза, Tool Arm се носи около кръста и прави електрическите инструменти леки, като същевременно намалява вибрациите и осукването. Lockheed казва, че използвалите устройството отчитат две трети по-малко умора, по-висока производителност, подобрено качество на работата и по-малко мускулни наранявания.
 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.