Карли Блис е капитанка на отбора.
СНИМКИ Sport1
Преди вечното дерби с Кеймбридж

Ръгбистките на Оксфорд се снимат в гол календар - СНИМКИ

Агенция Монитор - петък, 20-11-2015 - 18:08

В навечерието на мача с вечния враг Оксфорд, момичетата от отбора по ръгби на университета в Кеймбридж се освободиха от всички дрехи и задръжки в името на благородна цел - да демонстрират предимствата на спорта и здравословния начин на живот. И резултатите от това тяхно усилие ще се материализира в календар, който ще се разпространява с благотворителна цел.

А какъв ще е резултатът на игрището, ще стане ясно едва на 10 декември. Тогава всъщност е денят на голямото спортно съперничество между двата елитни университета, защото след женските тимове на тревата ще излязат и мъжките им отбори.

Отборът на Кеймбридж ще срещне вечния враг от Оксфорд на 10 декември.

С календара си обаче студентките от Кеймбридж вече имат сериозно предимство. Начело с капитанката на тима Карли Блис, момичетата показват 13 от най-типичните пози за ръгбито. Особеното в случая е, моделките любителки са само с обувки и чорапи.

По време на снимките беше доста хладно.

Снимките, които са направени в мрачното английско време, имат за за задача не само да покажат чисто физическата радост от спорта, но и да направят своеобразна реклама на здравословния начин на живот. Не е за подценяване и фактът, че по-голяма част от приходите от продажбите на календара ще отидат за благотворителната организация BEAT, подпомагаща хората, страдащи от хранителни нарушения.

Момичетата показват характерни ситуации от играта.