Хлопнаха кепенците на ски гардероб и хранителен магазин

Данъчни запечатват търговци в зимните курорти

Агенция Монитор - петък, 12-01-2018 - 14:02

Намалява броя на фирмите нарушители

Данъчните погнаха търговците в зимните ни курорти. Инспектори са запечатали ски гардероб и хранителен магазин в Банско, четири обекта в Разлог и един в Боровец. Те ще бъдат с хлопнати кепенци за срок до един месец, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

От старта на проверките в Банско и Боровец инспекторите са извършили над 550 проверки и са установили само 17 нарушения. За същия период на 2017 г. инспекторите са направили 380 проверки и са издали 30 акта.

Данъчните, съвместно с екипи от МВР, извършват

 

скрити и явни наблюдения

 

инвентаризации и следят за реално отчитане на оборотите. Заведения за обществено хранене в Банско, в които клиентопотокът е голям, са поставени под постоянно наблюдение, с физическо присъствие на служители на приходната агенция. Целта е да се сравняват оборотите отчитани за минали периоди с регистрираните по време на проверката.

Освен това ежедневно в курортите обикалят и патрулни двойки, които са в помощ на търговците и могат да дадат съвет за работата с фискалните устройства, уточняват от НАП.

Данъчните допълват, че

 

приоритет са и апартхотелите в града

 

Чрез фиктивна резервация в интернет, която играе ролята на контролна покупка, инспекторите проверяват всичко свързано с данъчното и осигурително законодателство в тези т.нар. частни квартири.

За да бъдат информирани, в официалния сайт на агенцията, ежедневно се обявяват публично обектите, които предстои да бъдат запечатани. През миналия зимен сезон заради нарушения в Банско и Боровец бяха издадени 32 заповеди за затваряне, като в 9 от тях е направен опит за смяна на собствеността.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.