От комисията не пожелаха да коментират съдийството от мача между "Литекс" и "Левски".
Снимка sportal.bg

Шефът на съдиите: Няма да допуснем чужди рефери на нашите мачове

Лорияна Шушкова - четвъртък, 17-12-2015 - 16:02

Временният шеф на Съдийската комисия на БФС Петър Петров отсече, че исканията на някои от отборите за международни съдии на наши мачове са недопустими. Той обоснова думите си с това, че от УЕФА дават 100 000 евро за подготовка на българските съдии и трябва да им се дава шанс.

„Изрично искам да кажа, че никой от БФС не си позволява да се меси в назначенията, които правя“, заяви Петров по повод спекулациите, че шефове на БФС избират конктретни съдии за дадени срещи.

„Предстои до 30-и януари да се направят комплексни оценки на всички съдии и кръгът да бъде доста стеснен. Ще търсим качество, а не количество. Относно съдиите, водили мачовете между „Литекс“ и „Левски“, днес взехме своето решение и няма да давам по-задълбочени анализи“, категоричен бе председателят на комисията.

Още преди двубоя между „Литекс“ и „Левски“ за Купата на България имаше изказвания от играчи на „оранжевите“, че те със сигурност ще бъдат ощетени и го очакват. Петров, сподели, че недоумява как може да има такива оплаквания и, че докато се подхожда с такъв негативизъм и най-малкото нещо ще бъде пречка и добави, че през този сезон имат само три жалби от отбори, относно съдийството.

"Съдиите ни се справиха на добро ниво. Държа да кажа, че от УЕФА следят представянето на всичките ни международни съдии и знаят за всичко, случващо се тук", увери той.