Цветан Василев
Опитва да разклати клуба

Банкерът беглец посегна и на „Левски“

Агенция Монитор - четвъртък, 16-02-2017 - 19:08

Лансира своето пипало Косарев по модела на Гришо Ганчев

Банкерът беглец Цветан Василев посегна и на „Левски“. Направи го чрез руския си партньор Димитрий Косарев.

Последният обяви намеренията си с писмо до БТА. Твърди, че същото е пратено и до надзорния съвет на „Левски“. „Доколкото разбирам, стародавният, именит и обичан футболен клуб „Левски“ е в много опасно състояние. Поради това бих желал да предложа едно от малкото решения, с които разполага футболен клуб „Левски“, преди да последва стъпките на ЦСКА, „Локомотив“ (София) и други - фалит. С настоящото изразявам желанието си да придобия футболен клуб „Левски“ и да инвестирам 10 милиона евро от собствените си средства. Позволете ми да подкрепя „Левски“ за неговото оцеляване, а и за да процъфти за бъдещите поколения!“, пише Косарев.

Доказателство

Офертата на Косарев е поредното доказателство, че Цветан Василев и Иво Прокопиев се прегърнаха. Целта на тези подмолни атаки, които правят в синхрон, е прикриване на вторичния грабеж на КТБ. В медиите от кръга „Капитал“ и присъдружните им сайтове, включително „Медиапул“, няма нито ред от анализа на синдиците от миналата седмица, който доказа, че Василев буквално е налял „Петрол“ в джобовете на Гриша Ганчев. Освен това банкерът беглец продължава да ограбва остатъчните активи на КТБ през 13 свои фирми. Зад схемата прозира дългата ръка на Драгалевския лаборант, ментор и на Василев, и на Прокопиев, (Фетхуллах) Костов, който по модела на своя турски еквивалент Гюлен се опитва да открадне държавата.

Пъклен план

Руснакът, който преди време опита да купи БТК за 1 евро чрез групата на Луврие, се заига с феновете на „Левски“. Всъщност намеренията на Косарев са твърде прозрачни. Той се опитва да повтори това, което направи друг ортак на банкера беглец - Гриша Ганчев. Тарикатът от Микре, на когото Василев безпрецедентно е харизал „Петрол”, както стана ясно наскоро, създаде хибрида ЦСКА-София-Етрополе с цел да използва „червените” фенове, за да притиска отделни политици и дори правителството. По този начин Ганчев, към когото има сериозни обвинения, опитва да се измъкне от правосъдието. По схемата от ст. „Българска армия” сега Цветан Василев опитва да внедри в „Левски“ друг свой близък авер – руснака Димитрий Косарев.

Инвестиции

Само преди три дни обаче Спас Русев обяви сериозни намерения за инвестиции в „Левски“. Сключен бе шестгодишен договор, според който БТК става генерален спонсор на клуба и постави името на своята търговска марка VIVACOM на стадиона, който за срока на договора ще носи името „Vivacom Арена Георги Аспарухов“. Русев дари на „синята“ легенда Даниел Боримиров голяма част от акциите си, с което само потвърди своята ангажираност за развитието на клуба.

В очевиден синхрон с акцията на Василев костовистите от новоучреденото оторче на Иван Костов "Нова Република", начело с аватара на Командира Радан Кънев изпратиха открито писмо до ръководството на „Левски“, с което атакуват новото име на стадиона.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.