ultimatefitnesstrainers.com
При дама, която тежи 60 килограма

357 изгорени калории за час аеробика

Агенция Монитор - сряда, 05-04-2017 - 18:10

Онлайн калкулатор изчислява енергоразхода при спорт

Лятото чука на вратата и традиционно преди да идем на плажа, започваме да мислим как да се отървем от понатрупалите се килца през студените месеци. Златната рецепта за отслабване е правилен хранителен режим плюс физическа активност. В тази връзка често можем да си зададем въпроса колко калории хабим с различните видове спортове. Универсален отговор на този въпрос обаче няма, защото енергоразходът зависи от ръст, килограми, пол и др. В интернет обаче могат да се намерят калкулатори,

 

които изчисляват калориите в различните видове дейности.

 

Така например, ако една дама тежи около 60 килограма, за един час тренировка по аеробика е възможно да изхаби около 357 калории. Това показват изчисленията на сайта calculator.bg. Kолкото повече тежи човекът, толкова повече и калории хаби. Така, при същия вид дейност една жена, която е с тегло 70 килограма ще изразходва около 416 килограма за един час аеробика. Има значение обаче дали масата е от мускули или мазнини. Релефите по тялото водят до по-висок енергоразход. Това е така, защото организмът се нуждае от кислород, за да захрани мускулите, които да работят и оттам да хабят и повече калории, обясни фитнес – инструкторът Иван Минчев.

Близо 270 калории пък ще изгорим, ако тежим 60 килограма и се раздвижим с бавни танци около час.

При шейсетминутна тренировка във фитнеса пък изразходваната енергия при същите обстоятелства ще са около 333,

 

а при плуването и ездата – близо 254 калории

 

Изгорените kcal при джогинг пък може да ударят 595.

В случай, че не сте любители на конкретен спорт и нямате дисциплина да започнете тренировки, може поне да заложите на разходки в близкия парк.

Това също е вариант да се изхабим някоя друга калория. Така например отново при дама, която тежи 60 килограма за един час бързо ходене ще се изхабят близо 262 калории.

Наред с тренировките не трябва да пренебрегваме и храни и напитки, които забързват метаболизма ни. За бърза обмяна не бива да се оставяме без достатъчен прием на вода. Също така може да наблегнем и на зеления чай, който е известен с антиоксидантните си свойства. Лютите храни също са помощник в топене на мазнини.

 

 

Чистенето гори 380 калории

 

Около 380 калории може да изгори една дама с тегло 60 килограма, ако изчисти къщата за час. Това показват изчисленията в сайта calculator. bg.

При гладене с ютия или миене на чинии енергоразходът при същите обстоятелства ще е близо 135 kcal, а при пазаруване около 214 кcal.

Всяка една ежедневна дейност е свързана с енергоразход, дори и най-мързеливите като например гледане на телевизия. Така например жена, която тежи 60 кг може да изхаби около 63 калории докато следи любимото си ТВ предаване.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.