Снимки Авторът

Над 1000 войници от България, САЩ и Сърбия тренираха на полигона Корен

Божидар Събев - събота, 15-07-2017 - 16:37

Над 1000 войници от България, САЩ и Сърбия проведоха тактическо учение с бойна стрелба на армейския полигон край хасковското село Корен.

В „Peace Sentinel 2017” - „Мирен страж 2017” участваха около над 700 български военни от Трети механизиран батальон, 61-а механизирана бригада и Първа самоходна батарея. Партнираха им 255 американски рейнджъри от специалните части на САЩ „Алфа” и един пехотен взвод от 30 войници от армията на Република Сърбия. В маневрите се включиха над 200 транспортни и бойни машини.

Тактическото учение е част от многонационалното учение с висока видимост „Seber Guardian-17”. Маневрите бяха ръководени от командира на българските Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов. Темата на учението беше „Излизане от обкръжение на механизиран батальон, поддържан от артилерийска батарея в хода на отбранителна операция на механизираната бригада”. Учението се проведе по общ сценарий, който описва ескалиране на политическата криза във военен конфликт между фиктивни държави и държави от НАТО.

Чрез днешното учение беше направена оценка на способностите на 3-ти механизиран батальон да планира и провежда операции в хода на конвенционален военен конфликт с висок интензитет. В края на учението висшите военни, които го наблюдаваха, дадоха висока оценка за подготовката и бойните умения на участващите в операцията сили от България, САЩ и Сърбия.

 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.