Ментетата са открити в две превозни средства на път от Турция за Румъния.
АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ

5 хил. фалшиви маркови дрехи и обувки спряха на Дунав мост 1

Агенция Монитор - понеделник, 19-06-2017 - 14:48

5 хил. фалшиви маркови дрехи и обувки, както и 150 парфюма, носещи логото на известни търговски марки като Superman, Spiderman, Armani, Dolce&Gabana, Philip Plein, Givenchi, Gucci, Lacoste, Adidas, Puma, Nike и New Balance, хванаха митничарите на Дунав мост 1, съобщиха от Агенция „Митници“. Стоките са открити при две отделни проверки на превозни средства, пътуващи от Турция за Румъния.

В първия случай през нощта на 14 юни митничарите са поискали проверка на товарен автомобил, превозващ артикули от Турция за Румъния. Щателният оглед на стоката обаче показал, че описаните в официалните документи детски комплекти, тениски, панталони и обувки всъщност са етикирани като продукция на световноизвестни марки, без това да е упоменато в документите.

От същите световноизвестни марки са и откритите в багажа на пътник от румънски автобус 150 парфюма, идващи от Турция. Автобусът, пътуващ по линията Истанбул-Букурещ, е спрян за митническа проверка при напускане на страната на 15 юни. Собственикът на багажа признал, че е закупил стоката от Турция.

Правопритежателите на съответните марки са уведомени за наличните в склада на Митница Русе стоки. Граничарите имат право да спират и единични количества, ако има съмнение, че са фалшиви. Митниците обаче не могат да налагат санкции, а само да конфискуват въпросната стока до решаване на търговския спор, като в повечето случаи се стига до унищожение на продуктите.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.