При четвърто нарушение - съд.
Google

Израел декриминализира марихуаната

ГЕОРГИ СЛАВОВ - понеделник, 06-03-2017 - 18:57

За първо хващане с наркотика на обществено място глобата е 270 долара.

Израел вече само ще глобява пушещите, но няма да ги вкарва в затвора. За първо хващане с наркотика на обществено място глобата е 270 долара, а ако вече бъде нарушен законът за четвърти път, то лицето ще бъде съдено. Решението е предложенето от министерствата на Вътрешните работи на Израел и на Правосъдието.

Министърът на вътрешните работи Гилад Ердан казва, че това е първата стъпка към промяната. "Искаме вместо да се съдят хората да бъдат добре информирани и предупредени и съответно да вземат решения за себе си".


Според новата политика за първо хващане глобата е 1 000 шекела (271 долара), при второ - се удвоява, трето нарушение води до пробация и чак на трето лицето се съди. Парите от глобите ще отидат за финансиране на кампании против наркотичните зависимости. Ако непълнолетен е хванат с марихуана и откаже да влезне в програма за борба със зависимости, ще бъде съден.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.