До неделя по отсечката ще бъдат направени още 2 сондажа.
СНИМКА ВАСИЛ НАНЧЕВ
ОТ ДНЕС

Сонда работи по първата отсечка новото метро

ВАСИЛ НАНЧЕВ - вторник, 26-01-2016 - 12:04

ВАСИЛ НАНЧЕВ

Започна сондирането по първата отсечка на бъдещия трети метроидаметър на София, научи „Монитор”. Участъкът ще е между театър София и Орлов мост, където ще има връзка с първата линия на подземната железница между Обеля и летището и отклонението и към жк „Младост-4”.

Работещите на машината обясниха, че ще се сондира на дълбочина 34 м. До края на седмицата по протежение на велоалеята по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, разположена между пътната артерия и Перловската река до Орлов мост се планира да бъдат направени още 2 сондажа. Целта им е да се проучи състоянието на земните маси по дължината на бъдещия тунел, който ще бъде прокопаван и изграждан с огромна универсална машина. Една от нейните работни шахти ще бъде на западното платно на булеварда северно от кръстовището му с бул. „Янко Сакъзов”. За това то ще остане затворено до завършване на строежа на отсечката. За движение двупосочно ще бъде използвано южното откъм „Малък градски театър за д канала”.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.