Майстора оживя на автопортрет от 1 декар в центъра на Кюстендил

Северина Иванова - вторник, 05-07-2016 - 13:47

Владимир Димитров – Майстора оживя на автопортрет в центъра на Кюстендил. В продължение вече на три дни представители от школата „Новите Майстори“ рисуват усилено на централния площад „Велбъжд“. Площта на уникалната картина е 1 декар и радва всички гости и жители на областния град. Около 25 момичета и момчета от школата, начело с ръководителят Евгени Серафимов се събират всяка вечер, за да творят. Първоначално художници очертали контурите на автопортрета с бяла боя, а в последствие започнали да го запълват. Идеята е на художника и ръководител на „Новите Майстора“ Евгени Серафимов, която срещна подкрепата и на Общината. В проявата се включи и талантливата млада художничка Бояна Пешева, за която рисуването е истинска страст. Тя разказва, че автопортрета на Майстора ще бъде завършен във вторник вечерта. Отново младите момичета и момчета, заедно с четирима художници ще се съберат, за да дооцветят  Майстора. Неговия автопортрет ще бъде по ярък и изпъстрен с различни цветове. Боите пък са закупени по проект, чиято идея е на Евгени Серафимов. Те са специални, а нанасянето им става с мечета, четки с удължители и много труд. Всяка вечер рисуването започва от 19 часа и продължава до 23 часа. Имало е и случаи, в които творците са оставали и до по-късно.
Предвижда се автопортрета на Майстора да остане на площад „Велбъжд“ в рамките на две седмици. Той ще бъде заснет и с дрон, а след което почистен. Това е и най-големия автопортрет, които е рисуван на Майстора.
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.